07 Απριλίου 2012

Η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της αντιιμπεριαλιστικής συνεργασίας στο Ηράκλειο. Τόσο σε σχέση με την μαζικότητα, όσο και κυρίως σε σχέση με το κλίμα που δημιουργείται, και μας επιτρέπει να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε. Η ανταπόκριση που είχαμε από πλευράς κόσμου ήταν οπωσδήποτε θετική και μένει να δούμε κατά πόσο αυτή η κατ’ αρχήν ενθαρρυντική ανταπόκριση θα γίνει δραστήρια και ενεργητική συμμετοχή στην πράξη.
Στο πάνελ συμμετείχαν τοπικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ και της Πορείας Αριστερής. Ολοι τοποθετήθηκαν και τόνισαν, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι δεν πρόκειται για κομματική συνένωση αλλά ούτε και για ευκαιριακή εκλογική συνεργασία και ότι ο στόχος είναι η κινηματική δράση, η ενότητα μέσα σ’ αυτή τη δράση και το ξεπέρασμα με δημιουργικό τρόπο των δυσκολιών που προκύπτουν από την μακρόχρονη χωριστή πορεία των οργανώσεων που στηρίζουν αυτή τη πρωτοβουλία. Στόχος είναι η μόνιμη και όχι ευκαιριακή πολιτική συνεργασία και η ενίσχυση τόσο της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης όσο και εκείνης της πολιτικής γραμμής που είναι αντίθετη σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες και διαχειριστικές προτάσεις προς το σύστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης , του χρέους κλπ.
Ο εκπρόσωπος της Πορείας Αριστερής είπε ότι στηρίζουν και συμμετέχουν, αλλά εξέφρασε και τις επιφυλάξεις του με δεδομένη την αποτυχία προηγούμενων προσπαθειών.
Η εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ τόνισε τη σημασία της πάλης μέσα στα εργασιακά σωματεία και τους συλλόγους , χωρίς τα οποία δεν μπορεί να προχωρήσει , όπως είπε , το κίνημα.
Εγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες σχετικά με το γιατί τώρα η ενότητα ,μέχρι πού και ποια η προοπτική της ενότητας κλπ
Τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΑΝ) εκφράζοντας την ελπίδα του ότι θα συνεχιστεί η μεταξύ μας συνεργασία ιδιαίτερα στο ζήτημα των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Ηράκλειο και τη στάση της ΕΛΜΕ σ’ αυτά.
Οπωσδήποτε ανοίγεται μια αρκετά αισιόδοξη προοπτική τόσο μέσα στις οργανώσεις και σε ανθρώπους γύρω μας ,αλλά και σε ανένταχτους αγωνιστές.