15 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη στο Χαλάνδρι
Τρίτη, 18 Δεκέμβρη, 7:30 μμ. - Παλιό Δημαρχείο
Με στόχο τη συγκρότηση σχήματος στις Βόρειες συνοικίες της Αττικής, στο πλαίσιο της
Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία



Ο λαός μας βιώνει μια πρωτοφανή σε βάθος, ένταση και έκταση επίθεση, που υλοποιείται με μαζικές απολύσεις, με φτωχοποίηση των λαϊκών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, με επιβολή μισθών πείνας, με απλήρωτη εργασία, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με δημιουργία στρατιάς ανέργων, με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, με την κατάργηση κάθε δικαιώματος, σε ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγεία και παιδεία.
Η εξάρτηση της χώρας από τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα βαθαίνει. Το αλυσόδεμα της χώρας μέσω του «χρέους» και των δανείων, η υπαγόρευση μέτρων, ασφυκτικών ελέγχων, των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων από την «Τρόικα » της ΕΕ και του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποσκοπεί στην πλήρη υποδούλωση των λαών και της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή, αιματοκυλούνται λαοί και υποδαυλίζονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σαν κι αυτές που επαπειλούνται στη Συρία και το Ιράν.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επιδιώκει να εμφανίσει το ξήλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος και λαϊκής κατάκτησης, ως αναγκαία θυσία προκειμένου να κρατηθεί η χώρα και ο λαός της, στον καπιταλιστικό μονόδρομο της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Επιδιώκει να περάσει την πολιτική της, «δια πυρός και σιδήρου», θωρακίζοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, καταρρακώνοντας ακόμη και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και οδηγώντας στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, γεγονός που φουσκώνει τα πανιά των πιο αντιδραστικών εκδοχών του συστήματος.
Στον ίδιο μονόδρομο, οδηγούν και οι εξαγγελίες  για «αριστερές κυβερνήσεις», που σπέρνουν  πολλές αυταπάτες, για «μεγάλες ανατροπές», μέσω εκλογών.
Πιστεύουμε ότι καμία προοπτική δεν ανοίγεται, αν δεν βαδίσουμε στον δρόμο της αντίστασης και της αντιμπεριαλιστικής πάλης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και των αιτημάτων του λαού, της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.  Αν ο λαός δεν οργανώσει τον αγώνα του.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε τη συγκρότηση ενός ανοικτού σχήματος, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, που ν’ αποτελέσει όχημα κοινής δράσης και μάχης. Να διαπνέεται απ’ τη λογική της ενεργητικής παρέμβασης και συμμετοχής στο λαϊκό κίνημα. Να στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, που ξεσπούν και θα ξεσπούν στη γειτονιά, στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς. Να στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τη νεολαία, καθέναν που παλεύει και διεκδικεί. Να προσπαθεί να δίνει ουσιαστικές και πολιτικές απαντήσεις στις αγωνίες του λαού, μακριά από το μικρόβιο του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Έχοντας αυτά κατά νου, σας καλούμε στο Παλιό Δημαρχείο του Χαλανδρίου, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 7:30 μμ. Για να κάνουμε μια πρώτη συζήτηση και να διερευνήσουμε από κοινού τις δυνατότητες και το περιεχόμενο μιας τέτοιας Πρωτοβουλίας.
Δουλεια - ειρηνη - δημοκρατια - εθνικη ανεξαρτησια