07 Δεκεμβρίου 2012

2η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Αττικής


Την Τετάρτη 5/12, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
                Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:
1)      Η ολοκλήρωση του επικαιροποιημένου πλαισίου της Πρωτοβουλίας. Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, και τις παρατηρήσεις που τέθηκαν, αποφασίστηκε, το πλαίσιο να ολοκληρωθεί και να δημοσιοποιηθεί άμεσα.
2)      Το προχώρημα των συγκροτήσεων, ζωντανών οχημάτων δράσης, σε συνοικίες της Αθήνας, σε αναφορά με την Πρωτοβουλία και τη λογική της, η σχέση του Συντονιστικού, με τις συνοικιακές συγκροτήσεις, αλλά και μεταξύ τους, η επιδίωξη, να πραγματοποιηθούν άμεσα, σε συνοικίες της Αθήνας, ανοικτές συσκέψεις, που να συμβάλλουν στη συγκρότηση πρωτοβουλιών, στις γειτονιές.
3)      Η ανάγκη, η Πρωτοβουλία, να συγκροτήσει σύντομα, πλαίσιο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού κι ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος. Η ανάγκη κίνησης της Πρωτοβουλίας και σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Ο χαρακτήρας της κοινής δράσης,  στο θέμα αυτό.
4)      Η ανάγκη ύπαρξης, μέσου διάδοσης και διακίνησης των απόψεων και της δράσης της Πρωτοβουλίας, αλλά και δυνατότητας ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία ιστολογίου (Blog) της Πρωτοβουλίας.
Η επόμενη συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού, ορίστηκε για την Πέμπτη 20/12.