22 Δεκεμβρίου 2012

Στο Βόλο τα ΜΑΤ προστατεύουν τους φασίστες της ΧΑ και συλλαμβάνουν αντιφασίστες διαδηλωτές

Σήμερα Σάββατο 22-12-2012 νωρίς το πρωί αντιφασίστες διαδηλωτές, κυρίως του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην «Αργώ», στην παραλία του Βόλου με σκοπό να αποτρέψουν στους φασίστες της ΧΑ να μοιράσουν την ελεημοσύνη των δύο πακέτων μακαρόνια. Οι διαδηλωτές, πάνω από 50 άτομα περικυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ και προσήχθησαν όλοι (!!!) στο Αστυνομικό τμήμα με κλούβες. Η δικαιολογία, από τον αστυνομικό διευθυντή , για την διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και την σύλληψη του κόσμου ήταν η «προστασία της δραστηριότητας ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος».

Η Αντιφασιστική Κίνηση Βόλου είχε προκηρύξει συγκέντρωση και πορεία στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για μία μαζική απάντηση στην φασιστική πρόκληση «φιλανθρωπίας», μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την ενημέρωση του κόσμου. Στην συγκέντρωση αυτή πήρε μέρος και η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με δική της προκήρυξη και κεντρικό σύνθημα : στην φτώχεια και τον φασισμό απαντάμε με μαζικούς λαϊκούς αγώνες.
Με βάση τα γεγονότα που προηγήθηκαν και την αστυνομοκρατία που επικρατούσε σε όλη την πόλη του Βόλου η πορεία κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα για να απαιτήσει με την παρουσία δικηγόρων την απελευθέρωση των συλληφθέντων και στην συνέχεια κινήθηκε στην Ιωλκού, κεντρικό δρόμο της πόλης όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τον κόσμο για την φασιστική πρόκληση και την αστυνομική τρομοκρατία. Η προσπάθεια που έκαναν τα ΜΑΤ να αποκλείσουν και αυτή την πορεία δεν πέρασε κάτω από την γενική κατακραυγή του κόσμου και με την επιμονή των διαδηλωτών να παραμείνουν μέσα στο κέντρο της πόλης και μέσα στον κόσμο, που ήταν πολύς. Στην συνέχεια η διαδήλωση κινήθηκε από τον εμπορικό δρόμο της Ερμού και έφτασε μέχρι την πλατεία του αγίου Νικολάου, συνεχίζοντας να φωνάζει συνθήματα και να ενημερώνει τον κόσμο.
Η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία μοίρασε μαζικά την προκήρυξή της, καταγγέλλοντας την φτώχεια και τον φασισμό σαν γέννημα- θρέμμα του συστήματος της εξαθλίωσης και της εξάρτησης. Ενώ αρνήθηκε να μπει σε λογικές να παίξουμε το «κρυφτούλι» με τα ΜΑΤ ή τις λογικές διάφορων δήθεν «αποφασισμένων» να κινηθούμε προς παραλία μακριά και έξω από τον λαό.
Οι σημερινές εξελίξεις στον Βόλο με την γιγάντια αστυνομική επιχείρηση και τις συλλήψεις ολόκληρου μπλόκ διαδηλωτών στην πρωινή πορεία και συγκέντρωση του α/α χώρου δείχνουν καθαρά δύο βασικά πράγματα. Το «τέλος της ανομίας» που λέει ο Δένδιας με εντολή Σαμαρά αφορά την κατά μέτωπο επίθεση σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της συγκέντρωσης και της διαδήλωσης και αυτή η επίθεση αφορά όλον τον αγωνιζόμενο λαό. Η απάντηση στην βάρβαρη επίθεση του συστήματος , στην τρομοκρατία και τον φασισμό είτε θα δοθεί με μαζικούς όρους κινήματος, για να είναι πραγματική απάντηση είτε θα είναι υπόθεση «καταδρομικών επιχειρήσεων» κάποιων «αποφασισμένων» μακριά και έξω από τον λαό και «για λογαριασμό» του, βορά στους κατασταλτικούς μηχανισμούς .

Η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία μετά τα γεγονότα έβγαλε ανακοίνωση καταγγελία προς τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και γενικότερα

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση τρομοκρατίας και προσαγωγών απέναντι σε πάνω από 50 αντιφασίστες διαδηλωτές σήμερα το πρωί στην παραλία του Βόλου.
Για άλλη μια φορά η αστυνομία προστάτεψε τους φασίστες της ΧΑ και συνέβαλε αντιφασίστες, αποκαλύπτοντας ξανά ότι αυτό το φασιστικό μόρφωμα είναι κάτω από την άμεση προστασία του αστικού κράτους και της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.
Οι φασίστες της ΧΑ με την προστασία κυβέρνησης και ΜΑΤ μοίρασαν σήμερα το πρωί κάποια τρόφιμα στην παραλία του Βόλου για να δείξουν τάχα ότι νοιάζονται για την φτώχεια και τα βάσανα του λαού που στενάζει σήμερα κάτω από την βάρβαρη επίθεση του συστήματος, της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
Με την ευκολία της κρατικής χρηματοδότησης που εισπράττουν και αυτοί και μοιράζοντας δύο πακέτα μακαρόνια στέλνουν μήνυμα στον λαό να απλώνει σαν ζητιάνος το χέρι και όχι να οργανώνεται, να αγωνίζεται και να διεκδικεί.
Γιατί ο φασισμός ήταν και θα είναι πάντα ενάντια στον λαό, την οργάνωσή του κα τους αγώνες του. Γιατί ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος της εκμετάλλευσης , της καταπίεσης και της εξάρτησης, πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
Διαβάστε περισσότερα
Η Αριστερή Αντι-ιμπεριλιστική Συνεργασία καλεί τον δημοκρατικό λαό του Βόλου να απομονώσει τους φασίστες της ΧΑ και κάθε αντιδραστική δύναμη και πιστεύουμε ότι η πιο αποτελεσματική πάλη ενάντια στον φασισμό είναι η οργάνωση και οι αγώνες του εργαζόμενου λαού για ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Οι αγώνες μέσα και μαζί με τον λαό για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για μεροκάματο, μισθό, σύνταξη, επίδομα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.



Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας

Στην φτώχεια και τον φασισμό απαντάμε με μαζικούς λαϊκούς αγώνες

Βόλος 22-12-2012