12 Ιουλίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Η κυβερνητική, η πολιτική της εξάρτησης έχει οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της χώρας και στην εξαθλίωση του λαού. Η πολιτική της ολοκληρωτικής διάλυσης του παραγωγικού ιστού της χώρας από τους ιμπεριαλιστές τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ δένει ακόμα περισσότερο την χώρα και τον λαό στις ορέξεις τους. Δημιουργεί το ΄΄παρθένο΄΄ έδαφος για το ξένο κεφάλαιο ώστε να λεηλατήσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας, να εξαγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί την δημόσια περιουσία, να μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους την εργατική τάξη και τον λαό.
Είναι ψέμα πως ο ελληνικός λαός ζει με δανεικά. Η μεταφορά πλούτου απο τον ελληνικό λαό προς τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, λόγω της μνημονιακής πολιτικής είναι κολοσιαία. Οι ιμπεριαλιστές ζούν από το αίμα των λαών και όχι το ανάποδο. Η ευημερία των μητροπόλεων του ιμπεριαλισμού οφείλεται στην καταλήστευση του Νότου και των εξαρτημένων χωρών και όχι το ανάποδο, όπως προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν σύσσωμες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και τα παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή οι ιμπεριαλιστές ΄΄τρώγονται΄΄ αναμεταξύ τους για τον ενεργειακό και γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής. Προετοιμάζουν ένα νέο ξαναμοίρασμα του κόσμου με τους λαούς να αποτελούν την πρώτη ύλη για τα κανόνια τους. Ήδη στην Συρία διεξάγεται μια τέτοια αναμέτρηση, η Κύπρος βρέθηκε στην μέγγενη της ιμπεριαλιστικής διένεξης, στην Ελλαδα καλά κρατεί ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας. Η περιοχή της Νότιας Ευρώπης συνολικά μοιάζει να μυρίζει μπαρούτι. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ο αντιιμπεριαλιστικός και αντικαπιταλιστικός αγώνας είναι ανάγκη να μπει στην πρώτη γραμμή.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το πρώτο κύμα απολύσεων έως το τέλος του 2013 αφορά 12.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ 3, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στους Δήμους να έχουν ήδη πάρει σειρά. Αναμένονται ακόμα πολλαπλά κύματα απολύσεων το 2014, το 2015 με αριθμούς απολυμένων που φτάνουν στις δεκάδες χιλιάδες με το συνολικό νούμερο συνεχώς να αυξάνεται κάτω από τις απαιτήσεις των δανειστών. Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας κάθε μέρα γράφει εκατοντάδες εργαζόμενους επιπλέον, στα μητρώα ανεργίας. Και όλα αυτά σε μια Ελλάδα που ήδη μετράει 2.000.000 ανέργους που η φτώχεια, η ανέχεια και η ανεργία παίρνουν κολοσιαίες διαστάσεις.
Τα ξένα και ντόπια μονοπώλια δείχνουν αποφασισμένα να φέρουν την κόλαση για τους εργαζομένους στην γη ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους. Δείχνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα απο την αστυνομία, τα ΜΑΤ, την ανοιχτή τρομοκρατία και καταστολή, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θέλουν να πειθαναγκάσουν τον λαό να αποδεχτεί το μαύρο παρόν και μέλλον που του ετοιμάζουν.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική! Να την ανατρέψουμε! Έχουμε κάθε λόγο να αγωνιστούμε μαζικά ενάντια στην πολιτική της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης, των απολύσεων και της ανεργίας. Οι εξεγέρσεις των λαών στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στην Βραζιλία μας δείχνουν τον δρόμο και μας βοηθούν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

• Να οικοδομήσουμε ένα ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
• Μακριά και πέρα από εκλογικές αυταπάτες και δήθεν εύκολες και ΄΄μαγικές΄΄ λύσεις.
• Ένα κίνημα που να μπορεί και να θέλει να αναμετρηθεί με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11/07/2013