13 Ιουλίου 2013

Η ΠΑΑΣ στα Βόρεια της Αθήνας καλεί:

Μπορούμε να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική!

Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις τελευταίες εξελίξεις έδειξε γρήγορα τα χαρακτηριστικά και τις βασικές της επιδιώξεις. Σε μια ακόμη επίσκεψή της η τρόικα απαίτησε νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό και η κυβέρνηση τις υποσχέθηκε απλόχερα. Προχωρά άμεσα τις απολύσεις και τις νέες εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο και δημιουργεί το κλίμα για ακόμα περισσότερες απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα, όπου τα κλειστά εργοστάσια και επιχειρήσεις κοντεύουν να γίνουν κανόνας.
Η βαρβαρότητα που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και κορυφώθηκε τα τελευταία τρία δεν πρόκειται να σταματήσει. Η κυβέρνηση αυτή δε φτιάχτηκε για να μας βγάλει από την κρίση, αλλά για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματά μας με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Με τη συμμετοχή των δυο βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος της υποτέλειας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στόχο έχει να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΔΝΤ και να θυσιάσει στο βωμό τους και τη χώρα και το λαό της.

Αυτές τις στοχεύσεις δε θα μπορέσει να τις ανατρέψει μια άλλη κυβέρνηση, με δήθεν αριστερό πρόσωπο. Δε θα τους σταματήσουν αυτοί που οραματίζονται μια άλλη ΕΕ και ένα άλλο ευρώ. Που θέλουν το λαό κι αυτοί στη γωνία, θεατή και ψηφοφόρο. Την επίθεση μπορεί να ανακόψει μόνο ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του, με τη μακρόχρονη και επίμονη πάλη του για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη του δικαιώματα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργα-σία με τη δράση της στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη τη χώρα. Και με αυτούς τους στόχους ξεκινά τη διαδι-κασία της πανελλαδικής της συγκρότησης.
  • Γιατί η κυβέρνηση έδειξε στην ΕΡΤ ότι δε θα διστάσει να παρακάμψει ακόμα και τους δικούς της θεσμούς, ακόμα και τη δικιά τους δημοκρατία για να απολύσει 2.600 εργαζόμενους.
  • Γιατί ήδη κλείνουν ιατρεία του ΙΚΑ (όπως στο Χολαργό) και συγχωνεύονται κλινικές στα Νοσοκομεία (όπως στη Σωτηρία).
  • Γιατί τα παιδιά μας στα σχολεία δεν πάγωσαν μόνο και μόνο επειδή ο περσινός χειμώνας ήταν ήπιος. Γιατί θα συνεχίσουν να κλείνουν σχολεία και να στοιβάζονται 30 ή και περισσότεροι μαθητές σε κάθε τάξη. Γιατί οι εκπαιδευτικοί θα μπουν στο πρόγραμμα “κινητικότητας” του Δημοσίου. Γιατί πετσοκόβονται τα κονδύλια των δημοτικών παιδικών σταθμών, περιορίζεται το προσωπικό τους και μειώνεται δραματικά ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών.
  • Γιατί θα συνεχιστεί το ξεπούλημα της χώρας στο όνομα της “ανάπτυξης”. Μιας ανάπτυξης της ανεργίας και της φτώχειας, της ανασφάλιστης εργασίας και της εξαθλίωσης. Μιας ανάπτυξης επικίνδυνης για την ίδια τη ζωή των κατοίκων των περιοχών που θα “αναπτυχθούν”. Της Κηφισιάς με το εργοστάσιο βιομάζας, της Πεντέλης με την εκμετάλλευση του βουνού για φωτοβολταϊκά ή ότι άλλο.
Ο λαός μας, ωστόσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία δείχνει ότι έχει και τη θέληση και το κουράγιο και την αντοχή να παλέψει. Κι αν αυτές οι ευκαιρίες του δίνονταν συχνότερα, αν οι βασικές δυνάμεις της αριστε¬ράς δεν ονειρεύονταν κυβερνητικούς θώκους ή μερικές έδρες παραπάνω στη βουλή, τα πράγματα θα ήταν δια-φορετικά.
Η ΠΑΑΣ στα Βόρεια της Αθήνας καλεί:
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 7:30 μμ., στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναϊδων) για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα και στις περιοχές μας ειδικότερα και να προγραμματίσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.
Την Τρίτη 16 Ιουλίου σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.
Ιούλιος 2013

Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
στα Βόρεια της Αθήνας
paas.boreia.athina@gmail.com
http://p-a-a-s.blogspot.gr