16 Ιουλίου 2013

ΠΑΑΣ Βοιωτίας: ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των «μνημονίων» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Με περίσσιο θράσος και χωρίς κανένα πρόσχημα, με ψέματα που αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ετοιμάζεται το πρώτο κύμα χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα έως το τέλος του 2013. Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι στους δήμους παίρνουν σειρά για την ανεργία. Αναμένονται ακόμα περισσότερες απολύσεις το 2014, ενώ το 2015 οι αριθμοί των απολυμένων φτάνουν στους δεκάδες χιλιάδες με το συνολικό νούμερο συνεχώς να αυξάνεται κάτω από τις απαιτήσεις των δανειστών. Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας καταγράφει εκατοντάδες εργαζόμενους κάθε μέρα επιπλέον στα μητρώα ανεργίας, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, το 8ωρο, το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία καταπατούνται βάναυσα. Τα ξένα και ντόπια μονοπώλια προσπαθούν με κάθε τρόπο να πειθαναγκάσουν το λαό να αποδεχτεί το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Χρησιμοποιούν για αυτό όλα τα μέσα: αστυνομία, ΜΑΤ, ανοιχτή τρομοκρατία και καταστολή μέχρι και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Στην περιοχή μας τα κλεισίματα εργοστασίων και οι απολύσεις συνεχίζονται. Τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, τα σχολεία βρίσκονται στο στόχαστρο. Τίποτα δεν είναι αρκετό… Καταστρέφουν το δικαίωμα στη δουλειά, την περίθαλψη, την παιδεία, στην τελική καταστρέφουν την ίδια μας τη ζωή.
Η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της χώρας και στην εξαθλίωση του λαού. Με τις οδηγίες των ιμπεριαλιστών-τοκογλύφων της ΕΕ και ΔΝΤ, διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας και δημιουργείται το έδαφος για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ώστε να λεηλατήσει τον έμψυχο και άψυχο πλούτο της χώρας, να εξαγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί τη δημόσια περιουσία, να μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους την εργατική τάξη και το λαό.
Ό,τι απόκτησε ο εργαζόμενος λαός μέσα από τη δουλειά του, ό,τι έχτισε μεταπολεμικά με τον ιδρώτα του, αρπάζονται βίαια από μια χούφτα ισχυρές-ιμπεριαλιστικές χώρες μέσω της πολιτικής του «μνημονίου». Η ευημερία των μητροπόλεων του ιμπεριαλισμού οφείλεται στην καταλήστευση του Νότου και των εξαρτημένων χωρών και όχι το ανάποδο. Οι «στρατηγικές» επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου για ένταξη στην ΕΕ αλλά και στα «μνημόνια», τίποτα δεν έχουν προσφέρει στους εργάτες, τους εργαζόμενους και τους νέους, παρά τα όσα προσπαθούν να μας πείσουν σύσσωμες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και τα παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ.
Όλη η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε αναβρασμό, με τους ιμπεριαλιστές να ανταγωνίζονται όλο και πιο βίαια μεταξύ τους για το ενεργειακό και γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής. Προετοιμάζουν νέο κύκλο πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων με στόχο τον έλεγχο των χωρών και την υποταγή των λαών. Όλη η Μεσογειακή λεκάνη και τα Βαλκάνια μυρίζουν μπαρούτι, ενώ οι λαοί εντείνουν τη πάλη τους. Ο ελληνικός λαός πρέπει γρήγορα να οικοδομήσει ένα πλατύ και μαζικό αντιϊμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό μέτωπο, να προωθήσει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, αν δε θέλει να γίνει βορά για τα κανόνια τους.

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Νέοι,
Όλο το χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να ντυθεί με άλλα ρούχα. Καλύπτει τις ευθύνες του και βαφτίζεται «σωτήρας» για να μας οδηγήσει εκ νέου στην αγκαλιά των εκμεταλλευτών μας!
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή! Η εργατική τάξη και ο λαός και η νεολαία πρέπει να οργανωθούν ξανά στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στα σχολεία. ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, μακριά από εκλογικές αυταπάτες και δήθεν εύκολες και «μαγικές» λύσεις. Αυτό είναι που απαιτείται. Αυτό θα μας δώσει ελπίδα και προοπτική. Εκεί βρίσκεται η δύναμη του λαού. Να αγωνιστούμε μαζικά ενάντια στην πολιτική της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης, της εξάρτησης, των απολύσεων και της ανεργίας.

Πρωτοβουλία Αριστερής Αντϊιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 
ΒΟΙΩΤΙΑΣ