16 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία της ΠΑΑΣ για τη σύλληψη μαθητών στην Ηγουμενίτσα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
15/10/2013

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι Διευθυντές ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν 10 μαθητές. Παρουσία των Διευθυντών η αστυνομική δύναμη έσπασε την κατάληψη κόβοντας την αλυσίδα και συνέλαβε τους 10 μαθητές που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Στους μαθητές έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Το γεγονός αποτελεί συνέχεια προηγούμενων επιθέσεων σε διάφορα σχολεία ανά τη χώρα, όπως σε εκείνο της Λαμίας αλλά και στο ΕΠΑΛ την Ηγουμενίτσας ξανά την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ΠΑΑΣ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας καθώς και των διευθυντών, που πηγαίνουν χέρι χέρι με τις πολιτικές ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι πολιτικές αυτές που οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, είναι εκείνες που φέρνουν και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Είναι οι πολιτικές που φέρνουν το Νέο Σχολείο των ταξικών φραγμών και που χτυπούν με όλα τα μέσα όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται.
Καλούμε όλο το λαό να συνεχίσει και να μαζικοποιήσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις του.
Αυτή θα είναι η άμεση και αναγκαία απάντηση στην επίθεση και στην τρομοκρατία.
Τον καλούμε να αγωνιστεί και να απαιτήσει να παρθούν πίσω τώρα οι κατηγορίες σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται ενάντια στο νέο μεσαίωνα που φτιάχνει το κεφάλαιο και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

• ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
• ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
• ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ