12 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Π.Α.Α.Σ.

Σύσκεψη της Πανελλαδικής Συγκρότησης της
Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
ΑΣΟΕΕ, 26-27 Οκτώβρη

Φίλες και φίλοι,

Σας καλούμε στην πανελλαδική σύσκεψη της Π.Α.Α.Σ.
Από την πρώτη δημόσια εκδήλωση της Π.Α.Α.Σ. στην Αθήνα τον Απρίλη του 2012, η πρόταση συγκρότησης μιας αριστερής μετωπικής συνεργασίας έχει ήδη κάνει μια αξιόλογη και μετρήσιμη διαδρομή μέσα στο μαχόμενο κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία. Τα σχήματα που είναι ή που αναφέρονται στην ΠΑΑΣ, και που συγκροτήθηκαν, σε μια σειρά περιοχές της Αττικής και όλης της χώρας αποτελούν μια σημαντική κατάκτηση για το προχώρημα της συνεργασίας.
Προχωράμε! Για την πανελλαδική συγκρότηση μιας αριστερής μετωπικής συνεργασίας που θα έχει άμεση συμμετοχή στα μέτωπα πάλης, για να δυναμώσει η Λαϊκή Αντίσταση ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και το φασισμό.

Η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο αμείλικτη επίθεση των ιμπεριαλιστών της τρόικας (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ) και των ντόπιων αστικών δυνάμεων, της ολιγαρχίας και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ο εργαζόμενος λαός βιώνει την εξαθλίωση που φέρνουν η λιτότητα, οι απολύσεις, η ανεργία, η διάλυση υγείας-παιδείας-κοινωνικής ασφάλισης και των όποιων δημόσιων κοινωνικών υποδομών υπήρχαν.

Οι ιμπεριαλιστές σφίγγουν τα δεσμά εξάρτησης της χώρας (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά) και οι αστικές πολιτικές δυνάμεις διαλαλούν ως «αρετή» τους το ξεπούλημα σε ΗΠΑ-ΕΕ, αποδέχονται όλους τους σχεδιασμούς τους, μετατρέπουν τη χώρα σε πεδίο σκληρών ανταγωνισμών, υποθηκεύουν τον πλούτο της χώρας και το μέλλον του λαού και δεν θα διστάσουν, υπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, να εκθέσουν το λαό σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Ο λαός μας απειλείται και εκφοβίζεται από την κυβερνητική πολιτική με την αυταρχική επιβολή «του νόμου και της τάξης», με την κρατική τρομοκρατία των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής, των δικαστηρίων, που επιδιώκουν την απαγόρευση των διεκδικήσεων, των απεργιών, των διαδηλώσεων, της μαζικής πάλης, ενώ με την «θεωρία των δύο άκρων» επιχειρείται το χτύπημα αγωνιστικών και αριστερών δυνάμεων. Η καταστολή του εργαζόμενου λαού –και με τη συνδρομή των φασιστικών ορδών- πάει χέρι-χέρι με την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος.

Για όλους αυτούς του λόγους απαιτείται η ολόπλευρη συμμετοχή μας στην ταξική πάλη και στους λαϊκούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες. Είναι ζήτημα ζωής το εργατικό-λαϊκό κίνημα άμεσα να συγκροτήσει την πάλη του με την αναβάθμιση της πολιτικής και οργανωτικής του συγκρότησης, με τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα και τη συλλογικότητα που απαιτούν οι συνθήκες.

Σας καλούμε να συζητήσουμε για την ανάγκη να συγκροτηθεί και να δυναμώσει στο εργατικό και λαϊκό κίνημα η κατεύθυνση της μαζικής λαϊκής αντίστασης στην πολιτική της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές. Σας καλούμε να συζητήσουμε για την ανάγκη το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βρει ένα προσανατολισμό που να αντιμάχεται αποφασιστικά τις πολιτικές που εξωραΐζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ξένης εξάρτησης. Και που με τα θεωρήματα του «εθνικού απομονωτισμού» ή της «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας», αρνούνται την αντιιμπεριαλιστική πάλη και τον αγώνα για ανεξαρτησία και σκορπούν τη σύγχυση στο λαό, δίνοντας την ευχέρεια στις δεξιές και φασιστικές δυνάμεις να ψαρεύουν στα θολά νερά της πατριδοκαπηλίας.

Επιδιώκουμε το συντονισμό ενός δυναμικού που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων και του λαϊκού αντιμπεριαλιστικού κινήματος ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια οικοδόμησης ενός μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης. Θέλουμε την κοινή δράση μέσα στο κίνημα για να οικοδομήσουμε μαζικούς όρους αντίστασης, ώστε να έχει ο λαός μας νίκες.

Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις και βασική κατεύθυνση να υπηρετούμε το λαό και τους αγώνες του ας συσπειρωθούμε σε μια μετωπική συνεργασία που έχει ξεκάθαρο ότι τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα μπορούν να προωθηθούν μέσα από την Λαϊκή Αντίσταση και τη σύγκρουση με την ντόπια άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό.

http://p-a-a-s.blogspot.gr