30 Απριλίου 2013

Ανταπόκριση από ΠΑΑΣ Δάφνης-Υμηττού, Νοτίων Προαστίων

Το Σάββατο 27 Απρίλη 20 μελές κλιμάκιο της ΠΑΑΣ Δάφνης-Υμηττού, Νοτίων Προαστίων έκανε παρέμβαση στο Δήμο Δάφνης –Υμηττού με προκήρυξη που καλούσε στην απεργία της Πρωτομαγιάς, πανό και ντουντούκα. Έγινε πορεία στα κεντρικά σημεία του Δήμου και στα μετρό της περιοχής ενώ σε όλη τη διαδρομή φωνάζονταν συνθήματα που καλούσαν τους δημότες να αντισταθούν στα βάρβαρα μέτρα και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα την Κυριακή και την Τετάρτη στην Πρωτομαγιά. Η παρέμβαση αυτή συγκέντρωσε πολύ καλά σχόλια των δημοτών.
Παράλληλα την ίδια μέρα άλλο κλιμάκιο της ΠΑΑΣ μοίρασε προκηρύξεις για την Πρωτομαγιά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου, στο ΙΚΑ και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

ΠΑΑΣ Φθιώτιδας: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!


Η φετινή παγκόσμια επέτειος της αιματοβαμμένης εξέγερσης των εργατών του Σικάγου για το 8ωρο, η εργατική Πρωτομαγιά, γιορτάζεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζόμενους.

H εργατική τάξη, σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της.

Οι αυτοκτονίες είναι δολοφονίες του συστήματος της εξαθλίωσης

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι
ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη

Ο τραγικός χαμός του αγωνιστή της ζωής και της δουλειάς Κώστα Κόγια, προέδρου των περιπτερούχων και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μαγνησίας, το Σάββατο 27 Απρίλη, σαν αποτέλεσμα της αφόρητης πίεσης και των οικονομικών δυσκολιών, δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά ακόμα μία δολοφονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις της εξαθλίωσης και τα κόμματα που ψηφίζουν στη βουλή τους αντιλαϊκούς νόμους που ρημάζουν την ζωή των εργαζόμενων ανθρώπων. Ένοχοι για τον χαμό του αγωνιστή είναι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, τα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ και η τρόϊκα των ιμπεριαλιστών ΔΝΤ –ΕΕ –ΕΚΤ.

29 Απριλίου 2013

1Η ΜΑΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! (Βοιωτία)

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι,
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια μέρα αντίστασης και αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευσή της από τους καπιταλιστές. Για αυτό είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με καμία κυβέρνηση και εργοδότη. Εμπνευσμένη από τον αγώνα των εργατών στο Σικάγο για την κατάκτηση του 8ώρου το 1886, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Για αυτό και σήμερα πιο πολύ από ποτέ, είναι καθαρό ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ παίζει το παιχνίδι της εργοδοσίας, μεταφέροντας τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σαν αργία στις 7/5.

1η ΜΑΗ 2013: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ (Πειραιάς)

Απεργούμε και διαδηλώνουμε, γιατί η εργατική Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, δεν είναι αργία. Δεν μεταφέρεται κατά το πώς βολεύει και εξυπηρετεί την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Γιατί η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα για την εργατική τάξη ενάντια σε αυτούς και όσους την εκμεταλλεύονται και την καταπιέζουν, στερώντας της τον πλούτο που παράγει. Είναι παγκόσμια ημέρα της εργατιάς, που συμβολίζει τις θυσίες και τα ποτάμια αίματος που έχουν χυθεί για να κατακτηθούν όσα δικαιώματα σήμερα γκρεμίζονται.

1η Μάη: Των εργατών, των λαών, των καταπιεσμένων! (Σάμος)

Μαζική αντίσταση και αγώνας ενάντια στους 
προστάτες και τους εκμεταλλευτές μας!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΠΜ ΣΤΟ ΒΑΘΥ (ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ)

Μύρισε αίμα εργατών η άνοιξη εφέτος! Δεν ήταν τώρα στη Ν. Αφρική, αλλά στη Μανωλάδα. Όμως, πόσοι απλήρωτοι έλληνες και μετανάστες εργάτες και εργαζόμενοι μένουν ή διώχνονται από τη δουλειά τους στη Σάμο και σε ολόκληρη τη χώρα; Που τελειώνει η ουρά των άνεργων, των ανασφάλιστων, των εξαθλιωμένων; Τι σημαίνει η δια νόμου κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και τον κατώτερο μισθό να τον ορίζει ο υπουργός της τρόικας και του κεφαλαίου; Και ποιος θα αρπάξει το κομμάτι του πλούτου που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι και είχαν κατακτήσει να γίνεται Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, σχολείο, περίθαλψη, σύνταξη, πρόνοια, τα οποία τώρα κλείνουν, ισοπεδώνονται, καταργούνται;

Αντιδράσεις στη Λάρισα για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Στις 27/4 γίναμε για ακόμα μια φόρα μάρτυρες για το πώς η ναζιστική-φασιστική ιδεολογία μπορεί να διαστρέψει και να μολύνει τα πάντα. Η πράξη της αιμοδοσίας, μια πρόσφορα του ανθρώπου για τους συνανθρώπους του, προσπάθησε να μετατραπεί από την οργάνωση της Χρήσης Αυγής σε διάγγελμα ρατσιστικού μίσους και να χρησιμοποιηθεί ως μέσω της αντιδραστικής- συστημικής της δράσης.

27 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ!
  • Η παραχώρηση του 51% της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες, που η τρικομματική κυβέρνηση πρόκειται να προωθήσει άμεσα υλοποιώντας τις εντολές των ιμπεριαλιστών της τρόικας θα φέρει νέα και μεγαλύτερη εξαθλίωση στο λαό του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Όπου προωθήθηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού τα αποτελέσματα ήταν πολλά περισσότερα από την αύξηση της τιμής του που έτσι ή αλλιώς κάνει φτωχότερους τους ήδη φτωχούς: κακή κατάσταση δικτύου, πολύ κακή ποιότητα νερού, απώλειες υδάτινων πόρων.

26 Απριλίου 2013

Ανταπόκριση από ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη στις 24 Απρίλη συνεδρίασε έκτακτα το συντονιστικό της ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης.
Την συζήτηση απασχόλησαν οι εξελίξεις στην Μανωλάδα που είναι εικόνες από ένα έργο προσεχώς. Το πρόσωπο της καπιταλιστικής φρίκης γίνεται ολοένα και πιο ορατό. Οι μετανάστες ως πιο αδύναμα στρώματα βιώνουν αυτήν την πραγματικότητα που ο καπιταλισμός ιμπεριαλισμός αρχίζει να διαμορφώνει για όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης και του πληθυσμού. Στην φετινή εργατική πρωτομαγιά είναι ανάγκη να ακουστεί περισσότερο το Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Η ΠΑΑΣ συγκεντρώνεται την Τετάρτη στις 1 Μάη στις 10:00 π.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ. Επιπλέον συμφωνήθηκαν παρεμβάσεις έως την Τετάρτη.
Την Δευτέρα το πρωί στις 29 του Απρίλη έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ, η ΠΑΑΣ συμμετέχει στην συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Να μην επιτρέψουμε στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου να μας χαρατσώσουν και με άλλα χαράτσια- αυξήσεις σε βάρος της υγείας και της ποιότητας του νερού. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ. Η δουλειά είναι δικαίωμα.
Αποφασίστηκε κάλεσμα σε συλλογικότητες και σωματεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και επιπλέον καμπάνια με αφίσα, προκήρυξη και εκδηλώσεις στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια, με αφορμή τα 50χρονα από την δολοφονία του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα καταλήξει σε μια συγκέντρωση το Σάββατο στις 25 του Μάη στις 12:00 π.μ. στο Άγαλμα του Λαμπράκη.
Απολογιστικά συζητήθηκε η δράση μας το προηγούμενο διάστημα με επίκεντρο την εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

ΠΑΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: H ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ)

΄΄Η Κύπρος στην δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό μόνος δρόμος για τους λαούς Ελλάδας- Κύπρου- Τουρκίας΄΄.

Δεν πέρασαν παρά 2 με 3 χρόνια από τότε που προσπάθησαν να παρουσιάσουν το πρόβλημα της κρίσης ως ελληνικό πρόβλημα που οφείλεται στην τεμπελιά των ελλήνων. Προστέθηκαν στην λίστα και οι τεμπέληδες Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι, και έπεται όπως φαίνεται και μεγάλη συνέχεια.
Δεν πέρασαν παρά λίγα χρόνια που μας έλεγαν για παγκοσμιοποίηση, Ενωμένη Ευρώπη, τέλος των πολέμων και άλλα ωραία.
Ολοένα και πιο συχνά ακόμη και οικονομικοί παράγοντες του συστήματος δηλώνουν πως το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί το παγκόσμιο σύστημα είναι αξεπέραστο. Όλο και πιο συχνά ακούς από το στόμα οικονομικών παραγόντων αναφορές για επερχόμενο πόλεμο. Ορίστε τι δήλωσαν τελευταία στον Τύπο διαχειριστές κορυφαίων αμερικανικών hugde fund:

25 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η φετινή παγκόσμια επέτειος της αιματοβαμμένης εξέγερσης των εργατών του Σικάγου για το 8ωρο, η εργατική Πρωτομαγιά, γιορτάζεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζόμενους.
H εργατική τάξη, σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της.
Εχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δείχνει το σάπισμά του και την ιστορική ανάγκη να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτό το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα.
Mέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις και παροξύνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

Η παραπομπή του δασκάλου Στέφανου Γκουλιώνη σε πειθαρχικό συμβούλιο, με αφορμή τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μαρτίου 2012 και την καταδίκη με ψευδείς κατηγορίες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας, μας δείχνει όχι μόνο την πρόθεση του συστήματος να ποινικοποιήσει τους αγώνες του λάου, αλλά και του τι είδους εκπαιδευτικούς θέλει.
Θέλει εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι, πειθήνια φερέφωνα της κεντρικής πολιτικής και όχι ανθρώπους που θα πρωτοστατούν στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού.
Θέλει δασκάλους που θα πλάθουν άτομα χωρίς συνείδηση, υποταγμένα και καλόβολα για το σύστημα και όχι ανθρώπους που θα παλεύουν μέσα στη κοινωνία για τα δίκια τους.
Καμία πειθαρχική δίωξη του αγωνιστή Στέφανου Γκουλιώνη, άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Ταξική Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση Λάρισας

24 Απριλίου 2013

Παρέμβαση της ΠΑΑΣ στην πανυγειονομική κινητοποίηση της Πάτρας

Στις 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης από τα σωματεία εργαζομένων στον τομέα της Υγείας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", της ΕΙΝΑ, εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ κ.α.. Στον χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκαν οι σύντροφοι και συναγωνιστές της ΠΑΑΣ για να ενώσουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους και μοιράστηκε η ακόλουθη προκήρυξη:

ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Χάνονται ζωές από τη διάλυση των νοσοκομείων και των άλλων υπηρεσιών υγείας.
Χάνονται ζωές με τις συγχωνεύεις Νοσοκομείων - Τμημάτων και Υπηρεσιών, με τις μειώσεις κλινών και οργανικών θέσεων, με την υποχρηματοδότηση, με τις ελλείψεις προσωπικού και γιατρών.
Μειώνεται το προσδόκιμο επιβίωσης μας λένε οι διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις και θεωρούν ότι για το χαρακτηρισμό της κατάστασης, η λέξη κλειδί είναι: υγειονομική βόμβα.

22 Απριλίου 2013

Η ΠΑΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Συγκρότηση ΠΑΑΣ στην Ηγουμενίτσα

Στις 19 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από ανοιχτό κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη συγκρότησης Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Ηγουμενίτσα.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εργαζόμενοι και άνεργοι, αγρότες και νεολαίοι φοιτητές στο ΤΕΙ της πόλης. Η κουβέντα ανέδειξε την ανάγκη κίνησης και αντίστασης τόσο για ζητήματα που αφορούν πλευρές της επίθεσης και συνέπειες στον τόπο μας, στους εργαζόμενους και νεολαίους όπως ανεργία και ελαστικές μορφές εργασίας, απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ, νοσοκομείο στο Φιλιάτι, υδροηλεκτρικό στον Καλαμά κ.λπ., όσο και για ζητήματα που αφορούν τη στάση του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας απέναντι στους κινδύνους που πηγάζουν από τους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών και το βάθεμα της εξάρτησης της αστικής τάξης..
Ιδιαίτερα τονίστηκε η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και η ενίσχυση αυτής της κατεύθυνσης μέσα στο κίνημα. Αναπτύχθηκε ακόμα προβληματισμός για την ανάγκη να ανοιχτεί η Πρωτοβουλία στην περιοχή μας και να συνδεθεί με τον κόσμο έτσι ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο δράσης και παρέμβασης στα χέρια του.
Τέλος από τους συναγωνιστές που δήλωσαν τη συμμετοχή τους και τη στήριξη σ' αυτή την προσπάθεια πλαισιώθηκε μια ανοιχτή επιτροπή η οποία δεσμεύτηκε να καλέσει σε σύντομο διάστημα σε μια κουβέντα που θα επιχειρήσει να εξειδικεύσει σε θέματα και σε τρόπους δράσης

Εκδήλωση για τη Πρωτομαγιά από την ΠΑΑΣ Πετρούπολης-Ιλίου-Αγ. Αναργύρων-Καματερού

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ.
Ανοιχτή συζήτηση στο Πάρκο Τρίτση
Κυριακή 28 Απριλίου στις 7:00 μμ

Eργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αντίστασης και αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, γι’ αυτό η κυβέρνηση την υπονομεύει συμφωνώντας με την εργοδοσία να μετατεθεί η Πρωτομαγιάτικη αργία. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα στοιχειώδη δικαιώματά μας. Μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών.
H ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης πυροδοτεί το ξέσπασμα εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων.
H Eργατική Πρωτομαγιά, είναι μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στα δεινά του καπιταλισμού, καλείται να συνενώσει και να ενισχύσει όλες αυτές τις εργατικές-λαϊκές-αντιιμπεριαλιστικές αντιστάσεις σε ένα διεθνιστικό μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης για:

Προγραμματισμός ΠΑΑΣ Δάφνης-Υμηττού-Νοτίων Προαστίων

Στην συνεδρίαση της ΠΑΑΣ Δάφνης-Υμηττού-Νοτίων Προαστίων 21/4 αποφασίστηκε:

1) Κατασκευή πανό με συνθήματα και κάλεσμα για την Πρωτομαγιά και ανάρτησή τους σε Δάφνη-Υμηττό-Άγιο Δημήτριο
2) Σάββατο 27/4 11:30 το πρωί στη πλατεία Καλογήρων στη Δάφνηεξόρμηση - μοίρασμα προκήρυξης για την Πρωτομαγιά
3) Προετοιμασία για παρέμβαση στον εορτασμό για το Κάστρο του Υμηττού
4) Προετοιμασία για λαϊκό γλέντι το Σάββατο 25/5 στο χώρο που στεγάζεται η ΠΑΑΣ
5) Σάββατο 18/5 18:30 Στο στέκι στην Χαραυγή επόμενη συνεδρίαση

21 Απριλίου 2013

Συγκροτήθηκε η ΠΑΑΣ στα Βόρεια της Αθήνας

Στις 9/4 έγινε στο Xαλάνδρι σύσκεψη αγωνιστών όπου υιοθετήθηκε κείμενο, στα πλαίσια των γενικών κατευθύνσεων της ΠAAΣ, που αποτελεί την βάση συγκρότησης και ξεκινήματος της δραστηριότητας της ΠAAΣ στα βόρεια της Aθήνας. Συζητήθηκαν ζητήματα και τοπικά προβλήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί και αναπτύχθηκαν απόψεις για τον τρόπο δράσης και για τον τρόπο λειτουργίας της.
H σύσκεψη ολοκληρώθηκε μέσα σε καλό συναγωνιστικό κλίμα και αποφασίσθηκε σαν πρώτο πρακτικό βήμα η πραγματοποίηση εξορμήσεων σε συγκεκριμένες συνοικίες για το μοίρασμα της ανακοίνωσης που δημοσιοποιεί την δημιουργία και τις επιδιώξεις της ΠAAΣ στα βόρεια της Aθήνας.

Πειραιάς: Συγκροτήθηκε η «Λαϊκή Αντίσταση»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιδρυτική συνάντηση την Κυριακή 14/4 στο Κερατσίνι για τη δημιουργία σχήματος πόλης στη Πειραϊκή περιφέρεια. Η αναγκαιότητα αλλά και η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος στη περιοχή αποτέλεσε κοινό τόπο τόσο των μελών του ΚΚΕ(μ-λ), που πήραν αυτή την πρωτοβουλία, όσο και ανένταχτων συναγωνιστών που συνέβαλαν ουσιαστικά και καθοριστικά στη πολιτική και οργανωτική προετοιμασία.
Στόχος της ιδρυτικής συνάντησης ήταν να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο που θα αποτελεί τη βάση συγκρότησης του σχήματος. Μια διαδικασία που, από τη μεριά μας, είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από την ιδρυτική συνάντηση, σε μια προσπάθεια να συζητήσουμε με συναγωνιστές και να συνδιαμορφώσουμε τη πρόταση του πλαισίου σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιδιαχειριστική κατεύθυνση.

20 Απριλίου 2013

46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου

Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες
την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 5:00 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ)
στο σταθμό του μετρό "Μέγαρο Μουσικής".

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ:
Σταθμός μετρό "Ευαγγελισμός", 5:00 μ.μ.

46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό συνεχίζεται!

Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια, τη μαύρη μέρα της 21ης Απριλίου 1967 με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους ο λαός μας μαθαίνει για την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας.

Καρδίτσα: Συγκροτήθηκε Αριστερή Ταξική Αντιιμπεριαλιστική Συσπείρωση

Αριστερή Ταξική Αντιιμπεριαλιστική Συσπείρωση (Αριστερή ΤΑΣΥ) συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα μετά από ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 18/4 στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Πήραν μέρος συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και νεολαίοι από διάφορους μαζικούς χώρους. Στη συζήτηση που έγινε υπήρξαν αναφορές στην πολιτική κατάσταση, στις αναγκαιότητες και τα καθήκοντα που προκύπτουν για την αριστερά και το κίνημα και στο πως η Αριστερή ΤΑΣΥ θα συμβάλει σ’ αυτά. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να δυναμώσει ο προσανατολισμός μαζικής πάλης που στρέφεται ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, κόντρα στη συνδιαχείριση και την υποταγή, κόντρα στον εφησυχασμό και τις εκλογικές αυταπάτες. Η Αριστερή ΤΑΣΥ στην Καρδίτσα αυτά τα προτάγματα φιλοδοξεί να θέσει. Να συνενώσει, να συντονίσει και να οργανώσει τη δράση αγωνιστών που θέλουν να παρέμβουν και να προωθήσουν τη ταξική αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Που δεν θα υποκαταστήσει ούτε θα δρα ανταγωνιστικά με τις πρωτοβουλίες κοινής δράσης που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν στη πόλη αλλά μέσα σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες, επιμένοντας στη γραμμή της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θέλει να συμβάλλει στην ενίσχυσή τους, στην αναβάθμισή τους, στο στέριωμα και στο πλάτεμά τους, στη παραπέρα μαζικοποίησή τους, στην ενίσχυση του ταξικού αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού τους. Όπως ειπώθηκε επίσης στη συζήτηση η Αριστερή ΤΑΣΥ θα λειτουργεί με ανοιχτές διαδικασίες, ισότιμα και δημοκρατικά, ανοιχτή σε κάθε αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στη λαϊκή υπόθεση ενώ θα συντονίζεται και θα δικτυώνεται με αντίστοιχες τοπικές πρωτοβουλίες και σχήματα άλλων πόλεων, θα παρακολουθεί, θα συμμετέχει και θα συμβάλλει στην ενίσχυση και πανελλαδική έκφραση αυτής της κατεύθυνσης στα πλαίσια της ΠΑΑΣ. Ακόμα αποφασίστηκε να στηθεί και να λειτουργεί ιστολόγιο (aristerastikarditsa.blogspot.com), ανοιχτό σε κάθε αγωνιστή, βήμα προβολής, πάλης και διαλόγου του κινήματος και της αριστεράς στην Καρδίτσα. Τέλος, όσον αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, διαμορφώθηκαν τα παρακάτω «14+1 σημεία»:

19 Απριλίου 2013

Να καταδικάσουμε την κτηνώδη δολοφονική επίθεση στη Νέα Μανωλάδα!

Διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών, στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, και εισέπραξαν σφαίρες! Οι 200 μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες και δουλεύουν νυχθημερόν για να κάνουν κάποιοι, υπερκέρδη με τον «κόκκινο χρυσό», πυροβολήθηκαν με καραμπίνα, απ΄ τους μπράβους του εκμεταλλευτή τους. Αποτέλεσμα 34 τραυματίες, οι 8 βαριά.
Αυτή την αντιμετώπιση επιφυλάσσει η άγρια ταξική, αντεργατική πολιτική, αυτή των μνημονίων, της απλήρωτης εργασίας, της καρατόμησης των δικαιωμάτων, αλλά και η επίσημη πολιτική του εκφασισμού που τη στηρίζει, απέναντι σ΄ αυτούς που διεκδικούν το δίκιο τους. Σήμερα ήταν οι μετανάστες, αύριο, ποιοι;

Συγκρότηση ΠΑΑΣ στη Δάφνη - Υμηττό, Νότια προάστια

Στις 14 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση στο Δημαρχείο Υμηττού για τη δημιουργία ΠΑΑΣ Δάφνης – Υμηττού και νοτίων προαστίων. Πολλοί συναγωνιστές πήραν μέρος με ενθουσιασμό στην προετοιμασία της εκδήλωσης που προβλήθηκε με αφισοκόλληση και προκήρυξη.
Την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων της περιοχής, που στις τοποθετήσεις τους έδειξαν, πως υπάρχουν προϋποθέσεις για ουσιαστική δουλειά και δράση. Στις κύριες τοποθετήσεις που έγιναν, αναλύθηκαν διεξοδικά πολιτικά ζητήματα όπως:
- Τα κύρια χαρακτηριστικά της επίθεσης του ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια, αλλά και οι ιδιαιτερότητες και οι διαστάσεις που έχει πάρει στη χώρα μας η επίθεση στη βάση της διπλής εξάρτησης της από ΕΕ και ΗΠΑ.

18 Απριλίου 2013

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα:

Πολιτικές εξελίξεις
και η ανάγκη συγκρότησης Πρωτοβουλίας
για μια Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία

Μετά από τρία χρόνια όξυνσης της επίθεσης στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους, μέσω των μνημονίων, η ζωή και το μέλλον του λαού μας γίνεται πιο ζοφερό. Ο λαός μας ζει «στο πετσί του» τις καθημερινές απολύσεις την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα συνεχή λουκέτα, τη φορομπηξία και τα χαράτσια. Μια συνεχής διαδικασία φτωχοποίησης και κατάργησης δικαιωμάτων με προορισμό τον … μεσαίωνα, πλάι στη διάλυση της περίθαλψης και της υγείας, της ασφάλισης και της παιδείας. Την ίδια στιγμή βρίσκεται στα σκαριά ένα ολόκληρο σκηνικό ξεπουλήματος της χώρας και της δημόσιας περιουσίας στο ξένο και ντόπιο κεφαλαίο.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/04 στο πολιτιστικό κέντρο της Πετρούπολης η ανοιχτή σύσκεψη συγκρότησης της ΠΑΑΣ Δυτικής Αθήνας. Στην συζήτηση συμμετείχαν μέλη των οργανώσεων Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και αγωνιστές από τις γύρω περιοχές. Η συζήτηση πέρα από την αναφορά στα κεντρικά ζητήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα, στάθηκε στα εξής σημεία: Η λειτουργία του σχήματος, Το γεωγραφικό εύρος του πεδίου δράσης του σχήματος, η πλαισίωση της ΠΑΑΣ από ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών, τα μέτωπα της επίθεσης που θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το επόμενο διάστημα. Στα συγκεκριμένα ζητήματα εκφράστηκε γόνιμος προβληματισμός και διαφορετικές τοποθετήσεις στο τρόπο που θα πορευτούμε στη συνέχεια έτσι ώστε το σχήμα να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης του λάου. Ανεξάρτητα από την διαφορετική τοποθέτηση σε ορισμένα θέματα όσον άφορα την λειτουργία της ΠΑΑΣ εκείνο που κυριάρχησε ήταν η αναγκαιότητα να προχωρήσουμε στην συγκρότηση και τη δραστηριοποίηση του σχήματος ΑΜΕΣΑ.

14 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ α'

Η εισήγηση από την συντρόφισσα Αρετή Σπαχή

Φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες των πιο δραματικών εξελίξεων, μέτρων και αποφάσεων του Eurogroup, των διευθυντηρίων της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ που συνθλίβουν την οικονομία και τις κατακτήσεις του Κυπριακού λαού, ενώ επαναφέρουν στο προσκήνιο, με πολύ έντονο τρόπο, το διαιωνιζόμενο για πολλούς αιώνες ζήτημα της αποικιοποίησης της Κύπρου, δηλ της Εθνικής Ανεξαρτησίας και κρατικής κυριαρχίας της, στις νέες συνθήκες της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Πρόκειται για τις αντιθέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στην ηγεμονεύουσα στην Ε.Ε Γερμανία, τη Ρωσία, τις Η.Π.Α την Κίνα και εκδηλώνονται με την πιο στυγνή έκφρασή τους στο αδιαμφισβήτητο τοπίο της παγκόσμιας Καπιταλιστικής Κρίσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ β'

Απόσπασμα από την εισηγητική τοποθέτηση του σ. Νεκτάριου Κοκολαντωνάκη στην εκδήλωση της ΠΑΑΣ στο Ηράκλειο για τις εξελίξεις στη Κύπρο.

Συντρόφισσες, σύντροφοι, φίλοι και φίλες,
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο πολύπαθο νησί της Κύπρου σηματοδοτούν την κλιμάκωση της αγριότητας του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος στην επίθεση του σε βάρος των εξαρτημένων χωρών και του κόσμου της δουλειάς και στη Μητρόπολη μα ένα παραπάνω στη περιφέρεια. Θα αναφερθούμε και σε ανάλογες οικονομικές κινήσεις πολεμικού χαρακτήρα αλλά και σε πολεμικές απειλές και πραγματικούς πολεμικούς κινδύνους που προκύπτουν από τους άγριους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς . Άλλωστε στην πυρακτωμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου όπου βρίσκεται και το νησί της Αφροδίτης, το μακελειό δεν σταμάτησε στιγμή. Η σφαγή στη Συρία που όλα δείχνουν πως θα κλιμακωθεί άμεσα διαδέχθηκε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και κατοχή της Λιβύης. Ο υπουργός άμυνας των Η.Π.Α. έρχεται και ξανάρχεται στο Ισραήλ 2 εβδομάδες μετά τον Ομπάμα. Αμφότεροι μιλούν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ένα είναι ξεκάθαρο ότι μεθοδεύουν την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής τους παρουσίας και επιρροής στην ευρύτερη περιοχή με κάθε τρόπο.

13 Απριλίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τα γεγονότα στην Κύπρο ρωτούν: Μπορούμε να ζήσουμε με προστάτες;

Τα γεγονότα στην Κύπρο υπήρξαν καταιγιστικά και πυκνά. Γεννούν ερωτήματα και ωθούν σε αποκαλύψεις το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Για το ποιον και τι αντιμετωπίζουν. Για το πόσο αδίστακτοι είναι οι εχθροί των λαών-που κάποιοι τους εμφανίζουν ως «αναγκαίους φίλους». Για τις αιτίες που τα πράγματα στη ζωή μας έφτασαν κιόλας ως εδώ. Για το δρόμο που χρειάζεται να χαραχτεί για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε όλα όσα σήμερα μας καταργούν: δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη, δημοκρατία, ελευθερία. Αλλά και όσα απειλούνται, όπως η φιλία των λαών της περιοχής και η ειρήνη, που η Κυπριακή κρίση έδειξε ότι βρίσκεται στα χέρια των εμπόρων των εθνών και των πολέμων… Τα γεγονότα λοιπόν ρίχνουν βροχή τα ερωτήματα:
Πότε οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ανακάλυψαν πως η Κυπριακή οικονομία είναι μια φούσκα; Γιατί αυτό δεν τους ενοχλούσε όταν έβαζαν την Κύπρο σε ΕΕ και ΟΝΕ και γιατί τώρα αποφάσισαν «σε μια νύχτα» να την ξεφουσκώσουν, επιβάλλοντας οικονομική καταστροφή και δυστυχία για το λαό του νησιού; Και γιατί το «ενάρετο» Βερολίνο και οι άλλοι αποικιοκράτες της ΕΕ επιμένουν να κρατούν την Κύπρο στο συνασπισμό τους; Θέλουν άραγε να τη «χρηματοδοτήσουν» για να στήσει μια παραγωγική οικονομία την ίδια ώρα που συντρίβουν κάθε παραγωγική δυνατότητα σε όλες τις χώρες της περιφέρειας;

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΗΒΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ 11:30, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο της Θήβας, έχει φτάσει «στο απροχώρητο» και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και στα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα, η περικοπή δαπανών και η ουσιαστική εγκατάλειψή του, έχουν δημιουργήσει την αγανάκτηση τόσο του προσωπικού όσο και των κατοίκων της περιοχής. Η αδιαφορία των κυβερνώντων οδηγεί στην ανάγκη για αγωνιστική μαζική απάντηση στο πρόβλημα και σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε και με τις δικές μας δυνάμεις.

12 Απριλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Όλο και περισσότερο αυτά που συμβαίνουν στην Χαλκιδική μας θυμίζουν άλλες εποχές. Αυτήν την φορά οι αστυνομικές δυνάμεις κατ εντολήν του Δένδια και της τρικομματικής κυβέρνησης αντιμετώπισαν την περιοχή ως αποικία της Eldorado και τους κατοίκους ως υποτελείς στους χρυσοθήρες. Με μια καταδρομικού τύπου εισβολή πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στις 3:00 η ώρα την νύχτα, σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού σπάζοντας τις πόρτες και προχώρησαν σε 2 συλλήψεις. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την εμπρηστική επίθεση στις σκουριές επιρρίπτουν στους 2 συλληφθέντες όλο τον ποινικό κώδικα, κατηγορούνται ακόμα και για τρομοκρατία, και μάλιστα με έωλα έως και αστεία ενοχοποιητικά στοιχεία. Είναι προφανής η πρόθεση της τρικομματικής κυβέρνησης που στο πρόσωπο των 2 συλληφθέντων, θέλει να τρομοκρατήσει τους κατοίκους, θέλει να σπάσει το ηθικό τους και την αγωνιστική τους διάθεση, θέλει να συντρίψει το κίνημα αντίστασης των Χαλκιδικιωτών, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλο τον ελληνικό λαό.

11 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στις Δυτικές συνοικίες

Μετά από τρία χρόνια όξυνσης της επίθεσης στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους μέσω των μνημονίων, η ζωή και το μέλλον του λαού μας γίνεται πια ζοφερό. Ο λαός μας, ζει «στο πετσί του» τις καθημερινές απολύσεις την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορομπηξία και τα χαράτσια. Μια συνεχής διαδικασία φτωχοποίησης και κατάργησης δικαιωμάτων με προορισμό τον μεσαίωνα… πλάι στη διάλυση της περίθαλψης και της υγείας, της ασφάλισης και της παιδείας,. Την ίδια στιγμή, ένα ολόκληρο σκηνικό ξεπουλήματος της χώρας, και της - ψευδεπίγραφα λεγόμενης - «δημόσιας» περιουσίας, βορά στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, βρίσκεται στα σκαριά.
Προβάλουμε και επιμένουμε στις κατευθύνσεις: της μαζικής λαϊκής ενεργοποίησης, της αντίστασης στην άγρια και πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο λαός, στην ανάδειξης της αναγκαιότητας και της δυνατότητας της σύγκρουσης του λαού, με την πολιτική του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος, και του ιμπεριαλισμού. Κατευθύνσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στην προοπτική, στη μοναδική διέξοδο για το λαό, στην ανατροπή δηλαδή, του ίδιου του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και του ντόπιου καπιταλισμού και της πολιτικής τους εξουσίας.
Να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των εργαζόμενων στις περιοχές μας, στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, τους Δήμους, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ενάντια στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μισθούς πείνας και τα εξαντλητικά ωράρια.

10 Απριλίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ, 6:00μμ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 70, ΑΜΦΙΑΛΗ

Η υποταγή, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η απλήρωτη εργασία, η μαζική ανεργία, τα χαράτσια, η φτώχεια και η εξαθλίωση, η κατάργηση κάθε έννοιας «κοινωνικής πρόνοιας», παιδείας, υγείας, η κατάργηση κάθε εργατικής-λαϊκής κατάκτησης και η επιβολή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, το σφαγείο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ αποτελούν τον μονόδρομο του συστήματος και των πολιτικών του εκφραστών.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι αυτός που ανοίγει ο λαός με τον αγώνα του. Τον δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΛΗΣ και της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ σε καλούμε να ανοίξουμε και να διαβούμε. Το μόνο δρόμο που εγγυάται στο λαό από τη πιο μικρή ανακούφιση ως τις μεγαλύτερες ανατροπές, που αποτελεί την πραγματική διέξοδο. Αυτή η κατεύθυνση να παλέψουμε ώστε να πάρει σάρκα και οστά στους δήμους της Πειραϊκής περιφέρειας. Η μαζική ανεργία και η πείνα που θερίζει τα φτωχά λαϊκά-εργατικά νοικοκυριά δεν απαντιέται με την φιλανθρωπία του κεφαλαίου και των εργοδοτών, του κράτους και των δήμων, της εκκλησιάς, των ΜΚΟ αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος. Αντιθέτως, ένα στόχο έχουν όλοι αυτοί, να μας κάνουν ελεήμονες και επαίτες, για να αποδεχτούμε την «κακιά μας μοίρα». Στην εφιαλτική πραγματικότητα των μνημονίων έρχονται οι δήμοι, οι ΜΚΟ και η εργοδοτική συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ (που πλέον έγινε εργοδότης) να ανασυστήσουν, μέσω των ΚΟΧ, το δουλεμπόριο. Ενοικιάζοντας εργαζόμενους-«ωφελούμενους», με τέτοιες εργασιακές σχέσεις που θα ζήλευε το σκλαβοπάζαρο της COSCO.

07 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που η χώρα μας μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων. Τρία χρόνια μέσα στα οποία η ανεργία εκτινάχθηκε σε πρωτοφανέρωτα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόφτηκαν, η φορομπηξία και τα χαράτσια στράγγιξαν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, η υγεία και η παιδεία έγιναν ακριβότερες.
Ακούσαμε πολλά όλον αυτό τον καιρό για το τι έφταιξε που φτάσαμε ως εδώ και για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση. Ακούσαμε ότι φταίξαμε όλοι, αφού “μαζί τα φάγαμε”, ακούσαμε ότι έφταιξε η μία ή η άλλη προηγούμενη κυβέρνηση, ακούσαμε ότι έφταιξαν οι ...προδότες και τα ...λαμόγια ή ακόμα και οι ηγέτες της Ευρώπης που απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό όραμα. Και ακούσαμε ότι πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό γι' αυτά που τόσα χρόνια ...καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε και να αποδεχθούμε τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, ώστε να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη υπό την προστασία της ευρωζώνης και του ...πολύτιμου ενιαίου νομίσματος.
Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι μια απλή πραγματικότητα: Ότι το κυρίαρχο σήμερα καπιταλιστικό-
ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, την οποία επιδιώκει να φορτώσει όσο μπορεί στους λαούς όλου του κόσμου, αρπάζοντας με τη βία τον πλούτο που αυτοί παράγουν και καταδικάζοντάς τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ - Νοτίων Προαστίων

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, συνταξιούχο του Δήμου μας, που ζει την κόλαση που δημιούργησε η Τρόικα, το ΔΝΤ και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους.
Η σημερινή παγκόσμια κρίση, η λεγόμενη κρίση χρέους, ένα και μόνο ορισμό και όνομα έχει: Είναι κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος που τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι λαοί και ειδικά αυτοί που βρίσκονται κάτω από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Ειδικά στη χώρα μας η διπλή εξάρτηση από ΗΠΑ και ΕΕ όπως και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί έχουν σαν αποτέλεσμα η κρίση να παίρνει τραγικές διαστάσεις.
- Το γκρέμισμα όλων των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας που έχουν καταδικάσει το Λαό μας στην ανέχεια και την απόγνωση, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας είναι έργο του καπιταλισμού και της εξάρτησης.

05 Απριλίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Εκδήλωση - συζήτηση για την Κύπρο


ΠΑΑΣ Φθιώτιδας: Όλοι στο Παμφθιωτικό συλλαλητήριο στην Λαμία, την Κυριακή 7 Απρίλη

Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης!

Φθιωτικέ Λαέ,
Τα γεγονότα στην Κύπρο, με την εν ψυχρώ εκτέλεση της οικονομίας της από τα αφεντικά της Ευρωζώνης και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εντελώς αποκαλυπτικά: Για την εκβιαστική ωμότητα των αρπακτικών του ιμπεριαλισμού και το ρόλο των υποταχτικών τους. Για τις κυνικές υπαγορεύσεις και τα τελεσίγραφα. Για τις απροσχημάτιστες νεοαποικιακές μεθοδεύσεις που ισοδυναμούν με στραγγαλισμό και επιδιώκουν την κατάλυση, στην ουσία, της ανεξάρτητης ύπαρξης μιας μικρής χώρας,. Για τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς λεηλασίας και διαρπαγής του φυσικού της πλούτου, για τις απειλές σε βάρος του δοκιμαζόμενου Κυπριακού λαού.

04 Απριλίου 2013

Η εισήγηση στην εκδήλωση της ΠΑΑΣ για τη Κύπρο α' μέρος

από τον Δημήτρη Μπαμπίλη
Συναγωνιστές και φίλοι...
Η Κύπρος μέσα σ΄ ένα Σαββατοκύριακο βυθίστηκε στο οικονομικό χάος κι αφού επί χρόνια οι αναλύσεις για τα μυθικά πλούτη που θα έφερνε το φυσικό αέριο από τα “οικόπεδά” της έδιναν και έπαιρναν.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν με δραματικό τρόπο ότι όταν και όπου εμπλέκονται οι ιμπεριαλιστές, την πληρώνουν οι μικρές χώρες και οι λαοί τους. Κι αυτό γίνεται πιο βίαια σε περίοδο κρίσης.
Ήρθε και η σειρά του κυπριακού λαού να γευτεί τους πραγματικούς καρπούς της κρίσης και της επίθεσης του συστήματος που ρημάζει και καταστρέφει εξαρτημένες χώρες, πλούτο και εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα
Οι αυταπάτες και οι πανηγυρισμοί για την “πολυδιάστατη” πολιτική Χριστόφια που δήθεν κατάφερε τη συνεργασία ΗΠΑ, Ισραήλ, ΕΕ αλλά και Ρωσίας γύρω από την Κύπρο με όχημα την εξόρυξη-αξιοποίηση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ έλαβαν τέλος!

Η εισήγηση στην εκδήλωση της ΠΑΑΣ για τη Κύπρο β' μέρος

από τον Γιώργο Σόφη
Συναγωνιστές και φίλοι
Όταν ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ζώνης του ευρώ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Γιούνκερ, δηλώνει πως «συμπεριφερθήκαμε στους Κύπριους σαν να είναι γκάγκστερ και συμμορίτες» καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η απόφαση που πήρε η ΕΕ για την Κύπρο.
Σίγουρα η δήλωση του Γιούνκερ κρύβει και την ανησυχία του για το τι ενδέχεται να πάθει και η χώρα του, ύστερα από τα όσα είπε -σαν ενεργούμενο της Γερμανίας- ο νέος Ολλανδός πρόεδρος της ευρωζώνης, για την εφαρμογή του «μοντέλου» της Κύπρου και σε άλλες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο.
Ωστόσο δεν παύει να είναι μια ωμή περιγραφή για το τι έπραξε η ΕΕ στην Κύπρο: Με εντολή του Γερμανού ηγεμόνα της έστειλε την κυπριακή οικονομία στην ηλεκτρική καρέκλα.

02 Απριλίου 2013

Ανταπόκριση από τη συνεδρίαση του συντονιστικού της Θεσσαλονίκης
Εκδήλωση - συζήτηση της ΠΑΑΣ την Κυριακή για την Κύπρο

Την Κυριακή στις 31 Μαρτίου συνεδρίασε το συντονιστικό της ΠΑΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Θετικός υπήρξε ο απολογισμός της δράσης μας από την παρέμβασή μας στην πορεία στις 09/03, όπου δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην μνημονιακή πολιτική της καταστροφής του τόπου και του λαού του για την κερδοφορία των ιμπεριαλιστών- ληστών. Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη για την ολόθερμη υποστήριξη του λαϊκού αυτού αγώνα ειδικά τώρα που οι κάτοικοι της Χαλκιδικής νοιώθουν την πίεση από τις διώξεις, την τρομοκρατία και την καταστολή πολύ έντονη.
Η εκδήλωση για τους εργατικούς αγώνες και την καταστολή στις 03/03 έδωσε τροφή για σκέψη και για δράση όσον αφορά την κατάσταση και τα προβλήματα του κινήματος της εργατικής τάξης. Επιπλέον η επιτυχία του γλεντιού της ΠΑΑΣ στις 08/03 αποτελεί ένα ακόμα αισιόδοξο μήνυμα για την προσπάθειά μας.

01 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Α.Α.Σ.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μάρτη, η 6η ανοικτή συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού, της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Τη συνεδρίαση, απασχόλησε κυρίως η διοργάνωση της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας, με αιχμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, την Τετάρτη 3 Απρίλη, 7 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ. Τονίστηκε η σοβαρότητα των εξελίξεων, κι η επικινδυνότητα που εγκυμονούν για τους λαούς, η κυρίαρχη «γεωστρατηγική» πλευρά, στο πλαίσιο της παρόξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι οικονομικές συνέπειες, αλλά και ιδιαίτερες πλευρές (η «μεταστροφή» του «Όχι» της κυπριακής βουλής, για παράδειγμα).
Εκφράστηκε σε γενικές γραμμές, σύμπτωση απόψεων κι εκτιμήσεων, καθώς και η πρόθεση να πραγματοποιηθεί μια ζωντανή και πλούσια συζήτηση, στην εκδήλωση, όπου πέραν των εισηγήσεων, του πάνελ της Πρωτοβουλίας, θα δώσει τη δυνατότητα στο άνοιγμα της συζήτησης, σε τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, σε ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών κι ερωτημάτων. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης και «τεχνικά» ζητήματα οργάνωσης της εκδήλωσης, καθώς και η ένταση της προπαγάνδισής της, με την αφίσα και την προκήρυξη με το κάλεσμα.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού εκφράστηκε η συμφωνία να προχωρήσουν άμεσα οι εκδηλώσεις συγκρότησης της Π.Α.Α.Σ., στις γειτονιές της Αθήνας, όπως έχουν αποφασίσει οι συναγωνιστές, σ΄ αυτές.